Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F10%2Fimages easyblog images 927 d215488382b19d3baa0e6b2048422547 XL

Μαρία Τάγκαλου: Η σχεδιάστρια που με το χαμόγελο της και την αξία της “κέρδισε” το Ντουμπάι!

author likewoman

25 Οκτ 2017

Η Μαρία Τάγκαλου φίλη αγαπημένη, όμορφη, θετική και γλυκιά όπως πάντα μας κάνει περήφανους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τα υπέροχα νυφικά της. Την είδα προχθές στο Ζάππειο στο Athens Xclusive Fashion Week και εννοείτε ότι της έκλεισα συνέντευξη, γιατί είπαμε…τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους επικοινωνούμε και να δείχνουμε τι διαμάντια βγάζει η χώρα μας. Σε ευχαριστούμε Βασίλη μας για την ωραία συνέντευξη που έκανες!

Τάνια Νικολοπούλου

Συνέντευξη στον Βασίλη Νικόλαο Βιτσιλόγιαννη

Μετά την συμμετοχή σου στο Athens Xclusive Fashion Week στην Ελλάδα ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από μία διαφορετική διοργάνωση όπως είναι το Arab Fashion Week στο Ντουμπάι;

Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές εβδομάδες μόδας με τελείως διαφορετικό κοινό και αισθητική. Το Arab Fashion Week πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο με αποτέλεσμα από μόνο του σαν χώρος να δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση. Οι περισσότεροι σχεδιαστές εκεί, ασχολούνται καθαρά με υψηλή ραπτική λόγω της διαφορετικής οικονομίας, αναγκών αλλά και των απαιτήσεων που έχει το Ντουμπάι μιας και είναι ένα μέρος γεμάτο event κοσμικές εξόδους.

Τι κέρδισες από αυτή τη συμμετοχή σου στο Arab Fashion Week;

Είναι πάρα πολλά αυτά που κέρδισα. Όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω ότι όσα έζησα ήταν εμπειρίες ζωής. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, δέχτηκα προτάσεις για συνεργασία σχετικά με το fashion Week στην Νέα Υόρκη αλλά και έδωσα όλη μου την συλλογή σε μια καινούρια Boutique εκεί. Οι άνθρωποι εκεί είναι αρκετά φιλόξενοι και ευγενικοί, δεν αντιμετώπισα κανένα κοινωνικό ρατσισμό για το ότι είμαι γυναίκα.

Μίλησε μας για την σειρά νυφικών που σχεδιάζεις.

Έχω ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια να σχεδιάζω νυφικά στην Ελλάδα, αλλά κυρίως ράβω κατά παραγγελία το νυφικό της μέλλουσας νύφης, λόγω του ότι με ενδιαφέρει κάθε νυφικό να είναι μοναδικό και ξεχωριστό αποκλειστικά στα μέτρα της κάθε γυναίκας. Συνήθως στο πρώτο ραντεβού θα συζητήσουμε, θα δούμε σχέδια, υφάσματα και θα δοκιμάσουν κάποια από τα δείγματα για να δούμε τι ταιριάζει στο σωματότυπό τους.

Χρησιμοποιείς την ίδια τεχνοτροπία την κατασκευή των νυφικών;

Στην τωρινή μου συλλογή έφτιαξα κάποια δείγματα καθαρά για το Ελληνικό κοινό που περιορίζεται σε minimal φόρμες και υφάσματα. Παράλληλα κρατάω ακριβώς την ίδια τεχνοτροπία στα νυφικά corsage που δειγματίζω στο Ντουμπάι όπου οι γυναίκες θέλουν κάτι αρκετά ακριβό με πολύτιμες πέτρες και κέντημα.

Τι είναι αυτό που μία νύφη ζητάει όταν έρχεται για να της σχεδιάζεις το νυφικό της;

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες συνδυάζουν τον γάμο με την βάπτιση και αυτό οδηγεί συχνά σε νυφικά που παραπέμπουν σε τουαλέτες ώστε να είναι πιο άνετες. Επίσης πολύ συχνά θα προτιμήσουν ένα κοντό φόρεμα που από πάνω θα έχει μια μεγάλη τούλινη φούστα για τα σκαλιά της εκκλησίας. Στην δεξίωση θα αφαιρέσουν την φούστα και θα μείνουν με το φόρεμα ώστε να μπορούν να διασκεδάσουν άνετες.

THHT6522

Πως βλέπεις τη μόδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή;

Η Ελλάδα είναι αρκετά επηρεασμένη από τις Βαλκανικές χώρες σε αισθητική ενώ ταυτόχρονα γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από νέους σχεδιαστές να εξευρωπαιστεί. Λόγω της κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα σχεδόν όλοι οι σχεδιαστές απορροφούνται καθαρά από το εμπορικό κομμάτι της μόδας κι όχι τόσο το creative με αποτέλεσμα να μη υπάρχει μεγάλη εξέλιξη.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Ο στόχος μου είναι να παρουσιάζω τις συλλογές μου σε διαφορετικές χώρες κάθε φορά καθώς και να μετακομίσω μόνιμα εξωτερικό. Αυτό σαφώς χρειάζεται πολύ δουλειά αλλά και βοήθεια από τους συνεργάτες μου, μιας και για να χτιστεί κάθε project οι υποχρεώσεις είναι πολλές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να κάνω τα πάντα.

Που μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται για τα ρούχα σου να σε βρει και να επικοινωνήσει μαζί σου;

Μπορείτε να βρείτε όλα μου τα στοιχεία στο www.mariatagalou.com καθώς και στο facebook η το Instagram με το όνομα @maria tagalou.

RECENT

RELATED