Skip to main content
likewomangr christos vasilopoulos c6c34b30

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος μιλάει στο likewoman.gr για το σεμινάριο υποκριτικής που ετοιμάζει!

Ένα σεμινάριο που δεν πρέπει να χάσει κανείς είτε είναι ηθοποιός είτε όχι είναι αυτό του Χρήστου Βασιλόπουλου 1 & 2 Οκτώβρη στην Kalliergon (Καλίεργον) στη Μάνη και 19 Οκτωβρίου στην όμορφη Θεσσαλονίκη!

Η πορεία του, είναι γνωστή αλλα δε μπορώ να μην επισημάνω την ταινία The Enforcer στην οποία ο Antonio Banderas εχει την τυχη να παίζει με τον Χρήστο Βασιλόπουλο και το ίδιο και ο Χρήστος Βασιλόπουλος! Ποιος αλλωστε έλληνας ηθοποιός κατάφερε τόσες ξένες παραγωγές με τέτοιους ηθοποιούς. (Ο Χρήστος θα προτιμούσε να μην το είχα να αναφέρει αυτό, αλλά δεν του έκανα το χατίρι).

Όλα όσα θα ήθελε ο νεαρός τότε Χρήστος να είχε γνωρίσει, το κατάφερε και χρόνια μετά επιστρέφει να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του και τις γνώσεις του. Γιατί το παν για το Χρήστο είναι το πλάνο, η στρατηγική και η σωστή ενημέρωση!

Από το πρώτο λεπτό που μίλησα μαζί του κατάλαβα αμέσως πως πρόκειται για έναν down to earth άνθρωπο, με όνειρα που μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει και ο ίδιος και με όρεξη, πολύ όρεξη για δουλειά.

Με χιούμορ, ευγενικός, πάντα στην ώρα του, προσαρμοστικός, καθόλου διπλωμάτης, ελεύθερος σε όλα, κάπως έτσι θα περιέγραφα τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Ας δούμε τι έχει να μας πει για το σεμινάριο που ετοιμάζει αλλά και όλες του τις εμπειρίες που δεν ξέρουμε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Vasilopoulos (@vasilo1)

Ας μιλήσουμε για το σπουδαίο αυτό σεμινάριο που θα γίνει στην Μανη και στην Θεσσαλονικη. Νιώθω ότι ο 18χρονος Χρήστος θα ήθελε πολύ να είχε παρακολουθήσει αυτό το σεμινάριο. Είναι αλήθεια; 

Είναι μεγάλη αλήθεια. Σκέφτομαι πολλές φορές πως αν υπήρχε ένας άνθρωπος τότε που ξεκινούσα να με καθοδηγήσει και να με βοηθήσει με τη στρατηγική και το πλάνο, θα είχα γλυτώσει χρόνο και χρήμα.  Οπότε σκέφτηκα θα ήταν πολύ σημαντικό και ειδικά από ανθρώπους που έρχονται από όλο το κόσμο και πάνε στο LA. Οι ίδιες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην Αθήνα με κάποιες τροποποιήσεις. Θα ωφελήσει πολύ κόσμο.

Αυτό το λέω για πρώτη φορά. Θα το κάνω αυτό στο masterclass και θα είναι link που θα πληρώνεις μια φορά και θα μπορείς να το παρακολουθείς στο κινητό σου όσες φορές θέλεις. Θα σου δίνει βασικές πληροφοίρες και στρατιγική.

Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα κάνω σεμινάρια τα οποία τα κανονίζω καιρό πριν έρθω. Βρίσκω τα σεμινάρια χρήσιμα και οφέλιμα, καθώς αλλάζουν ολόκληρο το mindset. Αυτό που λέω είναι: Παιδιά κανείς δεν θα σας ανακαλύψει από τον καναπέ του σπιτιού σας, όσο ταλεντάρες και εάν είστε.

Το κλειδί σε casting ποιο είναι;

Η αυτοπεποίθηση! Πρέπει να λειτουργείς σε ένα casting σαν να έχεις ήδη κλείσεις τη δουλειά. Αλλά όσο πιο γρήγορα βρεις «τα κουμπιά», πως πρέπει να σταθείς, πως πρέπει να είσαι, καθώς ξέρεις ότι υπάρχουν πολλά μυστικά που δεν γνωρίζεις σαν ηθοποιός, γιατί δεν έχεις σε και σε 5.000 casting και ευτυχώς εγώ έχω πάεις σε 5.000 casting (γέλια). Ειλικρινά όταν πήγαινα στην αρχή στην Αμερική δεν περνούσα καλά. Ήμουν θυμωμένος μετά, γιατί μου όλες η casting director «τρια δυο ένα» κάναμε τη σκηνή και έπειτα «σας ευχαριστώ πολύ». Έλεγα στη συνέχεια, «συνγώμη μπορώ να το ξανακάνω από την αρχή;» και εκείνι συνέχιζε «σας ευχαριστώ πολύ». Ξέρεις, εγώ τότε είχαμ μια «άλφα» αυτοπεποίθηση, την οποία μου την τσαλαπατούσε. Της έλεγα «συγνώμη καταλάβατε εσείς τώρα εάν εγώ μπορώ να παίξω αυτόν το ρόλο με μια φορά που με είδατε;». Η απάντηση της ήταν: «ναι κατάλαβα με μια φορά που σας είσα». Εννοείτε αυτό το γραφείο δεν με είδε ξανά ποτέ.

Ήταν η πρώτη σφαλιάρα που έφαγα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Vasilopoulos (@vasilo1)

Υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις σε ένα casting;

Κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις στο casting είναι η εξωτερική σου εμφάνιση. Θυμάμαι μια φορά σε ένα casting είχα μείνει εγώ και άλλος ένας. Κάνω τη σκηνή μου φεύγω και έμαθα μετά, ότι δεν με πήραν επειδή δεν ταίριαζα με την πρωταγωνίστρια. Έβαλαν δηλαδή τις σκηνές μας δίπλα δίπλα και δεν ταίριαζαν όσο με του άλλου ηθοποιού που πήρε τελικά το ρόλο. Ψάχνουν ακριβώς αυτό που θέλουν να βρουν εκείνη τη στιγμή. Αυτά και άλλα πολλά θα αναλύσουμε στο σεμινάριο.

Σε παλαιότερη συνέντευξη σου είχες πει ότι δεν θα υπήρχε εξέλιξη για εσένα εάν έμενες στην Ελλάδα. Τι εννοείς με αυτό;

Στην Αμερική δεν υπάρχει όριο, αυτό εννοώ. Στην Ελλάδα υπάρχει «ταβάνι», πράγμα που είναι υπέροχο και αυτό, άλλωστε δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Απλά εγώ ήθελα το κάτι παραπάνω. Ήθελα να δοκιμάσω, να δω και να μάθω. Στην το πλάνο ήταν να μείνω για λιγο διάστημα. Είχα βάλει χρονοδιάγραμμα πως εάν δεν έχω κλείσει μια δουλειά μέχρι τότε, δεν κάνω για αυτή την χώρα.

Συμφωνείς με τη φράση «δεν υπάρχουν μικροί ρόλοι»

Απόλυτα. Όχι δεν υπάρχουν μικροί ρόλοι. Ναι η λογική «ξέλα μωρέ έπαιξε σε μια σκηνή τώρα», υπάρχει. Κοίτα, ο κόσμος δεν βλέπει το από πίσω και όλη τη δουλειά που γίνεται, ο κόσμος νομίζει ότι όλα γίνονται τυχαία. Είναι θέμα κουλτούρας.

Παρακολουθείς ελληνικές ταινίες ή σειρές; Εντοπίζεις λάθη σε αυτές;

Δεν βλέπω ελληνικές ταινίες δυστυχώς, μόνο αποσπασματικά, ωστόσο βλέπω μια αλλαγή και υπάρχει και εξέλιξη. Τα λάθη είναι λόγω budget. Στην ταινία με τον Banderas, έχουν κάνει την Θεσσαλονίκη Miami.

Έχεις απομυθοποιήσει ηθοποιούς του Hollywood; Για παράδειγμα τον Antonio Banderas που συνεργάστηκες μαζί του;

Τον έχω αποθμυθοποιήσει σαν άνθρωποι, αλλά σίγουρα είναι ένας μύθος. Είναι περίεργο το συναίσθημα. Από τη μια λέω, οκ έχω γύρισμα με τον Antonio και από την άλλη όταν το συνειδοποιώ λέω «πω πω έχω γύρισμα με τον Banderas», καθώς υπάρχει θαυμασμός και δεν επαναπαύεσαι. Τον θαυμάζω ακόμη πιο πολύ τώρα που δουλέψαμε μαζί, γιατί ο τρόπος που συνεργαστήκαμε ήταν σούπερ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Vasilopoulos (@vasilo1)

Λες μπράβο στον εαυτό σου για όσα έχει καταφέρει;

Λέω μπράβο με διάφορους τρόπους, όπως το να με προσέχω, να πάω ένα ταξίδι που λόγω του Απόλλωνα πλέον δεν ειναι εφικτό, παρά μόνο για δουλειά. Δεν είμαι τύπος που λέει «μπράβο», με φροντίζω, με προσέχω, ως εκεί.

Είναι λάθος κίνητρο να γίνει κανείς ηθοποιός για να είναι αναγνωρίσιμος;

Δεν έγινα ηθοποιός για να γίνω αναγνωρίσιμος. Στο LA (Λος Άντζελες) δεν με ήξερε κανείς, ήρθα αντιμέτωπος με το εγώ μου. Είναι το απόλυτα λάθος κίνητρο. Και επειδή δε μ’ αρέσει η λέξει λάθος και σωστό, θα πω ότι είναι ο απόλυτα μην αποτελεσματιός τρόπος. Σου δίνει μια ώθηση κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, όπως κα τα χρήματα. Αυτό μου το είχε πει μια υπέρχοη γιαγιά στο Ηράκλειο όταν σπούδαζα και δούλευα στο θέατρο στα 17 μου. Της είπα ότι έχω ενδυασμούς αν πρέπει να πρέπει να συνεχίσω, αν είμαστι στο σωστό δρόμο και μου απάντησε: «Τι θα έκανες στη ζωή σου δωρεάν»; «Θα διασκέδαζα τους φίλους μου», «ωραία τότε είσαι στο σωστό δρόμο».

Να τα παρατήσεις πέρασε από το ποτέ απο το μυαλό σου;

Ναι το έχω σκεφτεί, αλλά είναι κάτι που φεύγει με την επόμενη ακρόαση. Κάθε ακρόαση είναι μια πρόκληση να δείξω τι μπορώ να κάνω. Μου λείπει όμως το θέατρο, θα ήθελα να γυρίσω για το θέατρο και μου προτείνουν δουλειές εδώ και πάντα ακούω τις προτάσεις που μου κάνουν. Οτιδήποτε διαλέγω έχει να κάνει με το χρόνο, με το που βρίσκομαι και φυσικά με τον γιο μου.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο είδος; Το δράμα ή η κωμωδία;

Η κάθε κατηγορία έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας. Από ενέργεια, κάποια είδη ταιριάζουν σε κάποιους ηθοποιούς πολύ περισσότερο από κάποια άλλα. Για παράδειγμα ο υπέροχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, έχει μια απίστευτη γρήγορη ενέργεια, ο οποίος μπορεί να σε συγκινήσει βαθιά αλλά να σε κάνει να γελάσεις και πάρα πολύ.

Έχεις μετανιώσει για ρόλους που έχεις ερμηνεύσει;

Όχι! Από κάθε project έχω κρατήσει τα καλά. Είμαι άνθρωπος που βλέπει τη θετική και τη φωτεινή πλευρά. Αν έκανα άλλες επιλογές τότε θα βρισκόμουν αλλού και είμαι πολύ καλά εδώ που είμαι.

Στην Αμερική δεν επιλέγουν πολλούς έλληνες ηθοποιούς, γιατί;

Αυτό είναι παρά πολύ απλό. Η Ελλάδα είναι ένας τόπος υπέροχος αλλά πολύ μικρός. Η κουλτούρα μας είναι διαδεδομένη αλλά τη γλώσσα μας δυστυχώς δε τη γνωρίζουν. Επίσης δε γράφονται ρόλοι για έλληνες. Οι έλληνες δεν έχουν μεγάλη θέση στο Hollywood, ίσως στο μέλλον να δωθεί περισσότερος χώρος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Vasilopoulos (@vasilo1)

Τι θα έλεγες σε έναν ηθοποιό που έχει ως στόχο τη καριέρα στο LA;

Καλή προετοιμασία σίγουρα, στρατηγική, πολύ καλή ενημέρωση και όρεξη για να ρουφήξει το «ταξίδι»! Είναι μια πραγματικότητα που είναι μακριά απο τη δική μας.

Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ και ανυπομονούμε για ότι καινούργιο έρχεται!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Vasilopoulos (@vasilo1)

RECENT

RELATED