Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανακαίνιση του σπιτιού σου!

Πάμε για μια ανακαίνιση σπιτιού;

Νέος χρόνος, νέοι στόχοι και νέες υποσχέσεις, στον εαυτό μας ή στους άλλους, συνήθως πάνε μαζί! Μέσα λοιπόν στο κλίμα αυτό, μήπως είναι και η ιδέα της ανανέωσης του σπιτιού σου; Αν ναι, καλό είναι να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν ξεκινήσεις.

 

1. Μίλα με τους ειδικούς

Καλό είναι να πάρεις τη γνώμη κάποιου επαγγελματία (αρχιτέκτονα ή διακοσμητή) για την ανακαίνιση του σπιτιού σου. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη/μελέτη για το χώρο σου και θα έχεις τη δυνατότητα να αποφασίσεις για πολλά ζητήματα από πριν. Με την κατάλληλη παρουσίαση (σχέδια, σκίτσα, φωτορεαλιστικά) θα δεις το νέο σου χώρο να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου!

mila me tous eidikous 5

mila me tous eidikous 4

mila me tous eidikous 3

mila me tous eidikous 2

mila me tous eidikous 1

2. Στυλ διακόσμησης

Καλό είναι να αποφασίσεις τι στυλ θες να έχει ο χώρος σου για να κινηθείς ανάλογα στην συνέχεια. Έτσι θα μπορέσεις να εντοπίσεις ακριβώς τις λύσεις και το στυλ που θες.

Tip! Έχουμε μιλήσει αναλυτικά για τα στυλ διακόσμησης σε παλιότερα άρθρα. Αν δεν θυμάσαι, ήρθε η ώρα για μια μικρή επανάληψη!

styl diakosmis 5

styl diakosmis 4

styl diakosmis 3

styl diakosmis 2

styl diakosmis 1

3. Και τώρα στην πράξη

Έχεις αποφασίσει την ολική ή μερική ανακαίνιση του σπιτιού σου, έχεις βρει το στυλ που σε εκφράζει καλύτερα και ήρθε η ώρα των εργασιών. Πού θα βρω τους τεχνίτες που χρειάζονται; Πώς μπορώ να ξέρω αν κάνουν σωστά τις εργασίες και ότι το αποτέλεσμα θα είναι όπως το θέλω; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα σε προβληματίζουν σίγουρα. Αν έχει γίνει η μελέτη από έναν ειδικό, μπορεί να σου προτείνει τους κατάλληλους τεχνίτες για κάθε εργασία και να επιβλέψει την πορεία των εργασιών. Εναλλακτικά, θα πρέπει να βάλεις τη φαντασία σου σε δράση!

kai tora stin praxi 2

kai tora stin praxi 1

4. Κόστος

Σε προβληματίζει το κόστος της ανακαίνισης; Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι! Μπορείς να κάνεις τμηματικά την ανακαίνιση του σπιτιού σου, για παράδειγμα το καθιστικό και την κουζίνα και στη συνέχεια τα υπνοδωμάτια με το μπάνιο. Με τον τρόπο αυτό, θα διαθέσεις το ποσόν που μπορείς κάθε φορά. Επίσης, έχοντας απευθυνθεί σε κάποιον επαγγελματία θα έχουν λυθεί πιθανότατα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία και να σου κοστίσουν χρήματα και χρόνο.

5. Χρόνος

Θες να κάνεις την ανακαίνιση αλλά δεν ξέρεις πότε; Αν γίνει γιαπί το σπίτι μου, εγώ που θα πάω; σκέφτεσαι. Δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Όπως είπαμε και παραπάνω, δεν χρείαζεται να γίνουν όλοι οι χώροι ταυτόχρονα. Εναλλακτικά, μπορείς να το συνδυάσεις με κάποιες διακοπές. Σκέψου να είσαι στις διακοπές σου, να ξεκουράζεσαι και να επιστρέψεις για να βρεις το χώρο σου ανανεωμένο με νέο αέρα!

pote tha kaneis anakainisi 5

pote tha kaneis anakainisi 4

pote tha kaneis anakainisi 3

pote tha kaneis anakainisi 2

pote tha kaneis anakainisi 1

6. Άδεια έχεις;

Για το τέλος άφησα μια διαδικασία που δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστεί, αλλά καλό είναι να γνωρίζεις. Σε μερικές περιπτώσεις για εσωτερικές αλλαγές χρειάζεται να έχεις Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας. Φυσικά καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για μια ανακαίνιση λίγο μεγαλύτερη από το βάψιμο μερικών τοίχων. Καλό είναι να το έχεις υπόψιν σου!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση στο νέο σου χώρο!

Φιλιά μέχρι την επόμενη φορά!

Be  «Positive+ Architects»

Κατερίνα Ευθυμίου
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Κεραμεικού 97, Αθήνα 10435
210 2827 342/ 697 688 3452

facebook | web

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue