Τα 5 Οφέλη Της Καθημερινής Άσκησης

Αισθάνεστε κάθε μέρα κουρασμένοι; Υπάρχουν μέρες που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Νιώθετε στρες και άγχος;

Τα πιο απλά πράγματα είναι δίπλα σας και σας “χτυπάνε” την πόρτα. Αρχίστε σιγά σιγά να βάζετε στην ζωή σας καθημερινή άσκηση. Όλοι βαριόμαστε γιατί αισθανομάστε καθημερινά κουρασμένοι, αλλά να είσαστε σίγουρι ότι με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξετε τη ζωής σας.

Δείτε 5 καθημερινές ασκήσεις εύκολες που θα σας ανανεώσουν την καθημερινότητα αλλά και την υγεία σας! 

1) Η άσκηση θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι. Όταν κάνετε άσκηση, το σώμα σας δημιουργεί  ενδορφίνες (οι χημικές ουσίες χαράς στον εγκέφαλο). Μπορείτε πραγματικά να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα μέσα σε λίγα λεπτά από την άσκηση και τα αποτελέσματα από την τακτική άσκηση μπορεί να διαρκέσουν  για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2) Η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και όσο πιο δύσκολο το πρόγραμμα άσκησης στο οποίο συμμετέχετε, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε έναν καλό ύπνο το βράδυ. 

3) Απλά περπατήστε ένα χιλιόμετρο  ή τρέξτε για λίγα μέτρα, θα σας ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και θα αισθάνεστε ότι μπορείτε  να κατακτήσετε τα πάντα. Η άσκηση θα σας κάνει να αισθανθείτε  καλά με τον εαυτό σας.

4) Η άσκηση ηρεμεί το σώμα και το μυαλό σας. Μετά από ένα δυνατό πρόγραμμα άσκησης, τα επίπεδα των ορμονών του στρες – όπως αδρεναλίνης και της κορτιζόλης – πέφτουν και το στρες και το άγχος εξαφανίζονται, ειδικά μετά από αερόβια άσκηση.

5) Η άσκηση σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή σας βοηθά να  διατηρήσετε ένα υγιή βάρος. Είτε θέλετε να χάσετε κάποια εκατοστά γύρω από τη μέση ή απλά να αποφύγετε  τα επιπλέον κιλά, η άσκηση είναι το κλειδί. Προσπαθήστε να ασκηθείτε 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue