Skip to main content
images easyblog images 928 8f9f14c4f7dd7ce0bc8e0048b00b1155 XL 59eb8eea

Τα κρυμμένα νοήματα των πλανητών του 12ου οίκου

Στην ανάγνωση ενός γενέθλιου χάρτη, οι προσωπικοί πλανήτες (δεν χρειάζεται να είναι πολλοί) στο γενέθλιο 12ο οίκο, είναι συνήθως μια δύσκολη περίπτωση. Αρκεί και μόνο ο Ήλιος εκεί, για να καταδείξει ένα ενδεχόμενο πρόβλημα ή τουλάχιστον να προβληματίσει.
 
Ο 12ος οίκος κυβερνά την αυτοαναίρεση/αυτοκαταστροφή του ανθρώπου, τον τρόπο με τον οποίο προδίδει τον εαυτό του, που αυτο-σαμποτάρεται.
Οι άνθρωποι συχνά αγνοούν τις ενέργειες που εκδηλώνονται στον 12ο οίκο ή κάνουν τα στραβά μάτια. Για παράδειγμα, ο Ήλιος στον 12ο οίκο δείχνει συχνά κάποια σύγχυση γύρω από τον πατέρα ή αντίθετα, την υπέρτατη ωραιοποίησή του και την τοποθέτησή του σε βάθρο. Ο Ήλιος κυβερνά τους άνδρες στη ζωή μας, αλλά συνήθως όταν ρωτάς κάποιον με Ήλιο στο 12ο οίκο πώς ήταν η σχέση με τον πατέρα του, θα σου πει «μια χαρά»…συχνά όμως αργότερα αποκαλύπτεται πως ο πατέρας ζει εδώ και χρόνια σε άλλη χώρα, κι έχει να τον δει από το νηπιαγωγείο.
 
Ο 12ος οίκος κυβερνά πράγματα που δεν βλέπουμε καθαρά ή δεν μπορούμε να αγγίξουμε με το χέρι μας, πόσο μάλλον να τα αρπάξουμε και να τα κρατήσουμε γερά: τη θρησκεία και τα όνειρα, πράγματα στα οποία εθελοτυφλούμε, και όσα δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ούτε στους εαυτούς μας.
 
Ο 12ος οίκος κυβερνά επίσης τις φυλακές, τα ψυχιατρεία, τη θλίψη, και τον εγκλεισμό. Αν συναντήσετε κάποιον με Σελήνη στο 12ο οίκο, η θλίψη θα σχετίζεται με τη μητέρα, ενώ με Αφροδίτη στο 12ο οίκο θα δείτε κάποιον που αισθάνεται ανάξιος της αγάπης και γι΄αυτό σχετίζεται με δεσμευμένα/παντρεμένα άτομα. Θα δείτε κρυμμένα συναισθήματα και μυστικές σχέσεις.
 
Ο 12ος οίκος είναι περίπλοκος. Οι πλανήτες που τον κατοικούν, αντιπροσωπεύουν ενέργειες που μασκαρεύουμε για να τις κρύψουμε από τους άλλους καθώς και από τον εαυτό μας. Αρκετοί εκκεντρικοί τύποι, που επιθυμούν κατά βάθος να αφομοιωθούν στην κοινωνία, έχουν Ουρανό στον 12ο οίκο. Ο Ουρανός κυβερνά την ατομικότητα, είναι εκεί όπου πάμε ενάντια στο ρεύμα, αλλά τοποθετημένος στο 12ο οίκο ωθεί τον άνθρωπο να κρύβει τα κομμάτια του εαυτού του που τον καθιστούν μοναδικό, που τον ξεχωρίζουν από τους πολλούς.
 
Συχνά, όσοι έχουν Άρη στο 12ο οίκο, δυσκολεύονται εξαιρετικά να διεκδικήσουν ή ο θυμός τους είναι εντελώς άστοχος, κατευθύνεται αλλού ντ΄αλλού. Το άτομο θυμώνει με τη γιαγιά του, αλλά βάζει τις φωνές σε ένα φίλο του, αναστατώνεται εξαιτίας ενός φίλου του αλλά τελικά θυμώνει με τον εαυτό του.
 
Είναι σημαντικό για τη σωστή διαχείριση των ενεργειών του 12ου οίκου, οι άνθρωποι με πλανήτες εκεί να αποκτήσουν και να διατηρήσουν συνειδητή επίγνωση αυτών των ενεργειών, να αναπτύξουν τον εσωτερικό τους διάλογο, να έρχονται σε επαφή με τους άλλους ανθρώπους, και να παραμένουν ανοιχτοί στην ανατροφοδότηση.
 
Η προσπάθεια εξωτερίκευσης των ενεργειών του 12ου είναι μια καλή αρχή…
 

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED