Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F01%2F2021 provlepseis zodia cover

2021: Οι δοκιμασίες και τα δώρα που φέρνει η νέα χρόνια στο κάθε ζώδιο!

author likewoman

3 Ιαν 2021

2021 Τι φέρνει στο κάθε ζώδιο αυτή η χρονιά;

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Ο Δίας συμβολίζει επέκταση, πίστη, εμπιστοσύνη, όραμα, τύχη. Ο Κρόνος είναι φόβος, έλεγχος, σταθεροποίηση, πειθαρχία, ευθύνες. Δύο εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους πλανήτες βρίσκονται και οι δύο το 2021 στον Υδροχόο. Έτσι δίπλα στην δοκιμασία έχουμε το δώρο και δίπλα στο δώρο τη δοκιμασία. Τι φέρνουν;

(Διαβάστε και τον Ωροσκόπο για να έχετε μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα)

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)
Δοκιμασία: Η επαγγελματική ζωή είναι σημαντική με τον Κρόνο στον Υδροχόο, αλλά δεν έχει την ένταση και την πίεση που ένιωσες όταν ήταν στον Αιγόκερω. Σε πιέζουν περίεργοι διευθυντές, ανώτεροι ή πελάτες αλλά μπορείς να τους αντιμετωπίσεις καλύτερα. Μπορεί να σε προβληματίζουν οι ερωτικές σχέσεις αλλά διατηρείς μια απόσταση ώστε να προστατευτείς εάν δεν πάει καλά. Εδώ ο Κρόνος σε ρωτάει: 1) Οι επαγγελματικοί στόχοι σου ισχύουν ακόμα κι αν ισχύουν σε ποιο σημείο βρίσκονται και πώς τους τρέχεις; 2) Η ερωτική σου σχέση είναι ικανοποιητική ή μένεις σε μια χλιαρή επιφάνεια;
Δώρο: Με τον Δία στον Υδροχόο οι φίλοι αποτελούν περιουσία : είτε αυτοί που έχεις ήδη αποδεικνύονται σημαντικοί, είτε σε βοηθάνε και σε στηρίζουν είτε έρχονται καινούργιοι που σου ανοίγουν μια καινούργια προοπτική. Η επαγγελματική σου ζωή ανεβαίνει εξελίσσεται ανοδικά. Αν εργάζεσαι ή συνδέεσαι με μεγάλους οργανισμούς, ή ομάδες που στοχεύουν στο κοινό καλό μέσα από μια πολιτική, ανθρωπιστική, πολιτιστική ή κοινωνική δράση οι προσπάθειες σου πιάνουν τόπο. Το Μαζί σε ένα κοινό όραμα, σκοπούς και προοπτικές μετράει και σου δίνει νόημα.

Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μαΐου)
Δοκιμασία: Κρίσιμα χρόνια. η επαγγελματική σου ζωή θα είναι άσπρο ή μαύρο: δηλαδή ή υπάρχει άνοδος, εξέλιξη, σταθεροποίηση ή υπάρχει κρίση, δυσφορία, απογοήτευση. Ωστόσο δεν βρίσκεσαι αντιμέτωπος/η με κάτι που δεν ξέρεις, οπότε μπορείς να διορθώσεις, να αλλάξεις πορεία, να προσαρμοστείς στην εποχή και τις δυσκολίες της. Όπως και να χει το πράγμα το σλόγκαν της περιόδου είναι ένα: «Δούλεψε περισσότερο, γίνε πιο αποδοτικός/η, τρέξε πιο πολύ, μπορείς περισσότερα, μη χαλαρώνεις, δούλεψε με όλες τις μηχανές σου στο φουλ, απόδειξε την αξία σου, πάρτο απόφαση ή τώρα ή ποτέ».
Δώρο: Ο Δίας στον Υδροχόο προσφέρει προοπτικές και δυνατότητες στην επαγγελματική σου ζωή. Σου δίνει συμμάχους και ανθρώπους με δύναμη που μπορούν να σε βοηθήσουν και να στηρίξουν τις επαγγελματικές σου βλέψεις. Ίσως είναι η χρονιά που αναγνωρίζεσαι, προάγεσαι, επεκτείνεσαι. Που κερδίζεις εργασιακούς πόντους, που ανεβαίνεις, που μπαίνεις σε καινούργιες λεωφόρους, που ανοίγεσαι, που βρίσκεις τον επαγγελματικό σου εαυτό σου αποφασίζοντας αλλαγές που σου ταιριάζουν περισσότερο. Ή μήπως είναι η χρονιά του γάμου σου;

Δίδυμοι (21 Μάιου-21 Ιουνίου)
Δοκιμασία: Στα τρία περίπου χρόνια που ο Κρόνος βρίσκεται στον φιλικό σου Υδροχόο έχεις το περιθώριο να σταθεροποιηθείς επαγγελματικά ώστε όταν μετά περάσει στους Ιχθύς που για σένα συμβολίζουν την επαγγελματική ζωή να δρέψεις τα αποτελέσματα των κόπων σου. Μέχρι τότε μπορείς να σπουδάσεις ή να συμπληρώσεις τις σπουδές σου με νέες δυνατότητες, να αποφασίσεις αν είσαι επαγγελματικά εκεί που θέλεις κι αν όχι να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Να είσαι ψύχραιμος/η με αφεντικά και πελάτες που νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο, και βάλε γερές εργασιακές βάσεις.
Δώρο: Ο Δίας στον Υδροχόο δείχνει εύνοια σε εκδόσεις, νόμο, εκπαίδευση, σπουδές, διαφήμιση και τις κάθε είδους σχέσεις και δοσοληψίες με το εξωτερικό. Διευκολύνει επίσης τις επαγγελματικές διασυνδέσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν εργασιακά. Έχε κατά νου και κάτι άλλο: ο κόσμος που ζεις καθημερινά δεν είναι ο μόνος αληθινός. Κι αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ρισκάρεις μια μετακίνηση σε άλλη πόλη, ή άλλη χώρα. Ή απλά μετακινείσαι σε άλλη γειτονιά, ή περιοχή. Υ.γ. Κάποιοι Δίδυμοι ίσως ερωτευθούν κάποιον/α που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με το εξωτερικό.

Καρκίνος (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου)
Δοκιμασία: Ποια είναι τα αγκάθια του Κρόνου στον Υδροχόο; 1) οικονομικά και μάλιστα όσα σχετίζονται με το/τη σύντροφο, τις τράπεζες, την εφορία, με συνεταίρο. Ζορίζεσαι με τα δάνεια, ή πιέζεσαι από την εφορία, ή πιθανόν ο σύντροφος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αυτή είναι η ορατή εκδήλωση. Η υπόγεια και εξίσου σημαντική σχετίζεται με τις συναισθηματικές ανάγκες μέσα σε μια σχέση που δεν ικανοποιούνται, ή με τη σεξουαλική ζωή που δεν ρέει ή δεν υπάρχει. Είτε οικονομικοί οι πονοκέφαλοι είτε συναισθηματικοί καλείσαι να ανοίξεις τους αντιμετωπίσεις στα ίσα και βάζοντάς τους στο τραπέζι.
Δώρο: Ο Δίας στον Υδροχόο ενισχύει την οικειότητα και τις έντονες σχέσεις και ξεδιπλώνει οικονομικές δυνατότητες μέσα από συνεργασίες και συνεταιρισμούς. Μιλάει επίσης για δημιουργικότητα που μπορεί να έχει οικονομικό αντίκρισμα, για την πιθανή γέννηση ενός παιδιού, για τη δυνατότητα να φτιάξεις κάτι που ο κόσμος θα προσέξει. Επίσης μπορεί να ζήσεις μια ψυχολογική, εσωτερική αναγέννηση, να δώσεις στους δικούς σου ανθρώπους στήριξη και φροντίδα ή να νιώσεις την αγάπη σε μια δύσκολη στιγμή σου. Η ζωή δεν είναι μια σειρά από τυχαία γεγονότα, αλλά ένα θαύμα σε εξέλιξη που τώρα αντιλαμβάνεσαι.

Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)
Δοκιμασία: Στον τομέα της συντροφικότητας ο Κρόνος ελέγχει και τεστάρει την αντοχή, τη σταθερότητα και την ποιότητα της σχέσης ώστε είτε να δεσμευτείς είτε να παντρευτείς/συγκατοικήσεις είτε να χωρίσεις είτε μέσα από μία κρίση να δεις αν μπορείς να συνεχίσεις ή όχι. Κρίσιμη και κομβική περίοδος. Η ερώτηση που τίθεται στις ερωτικές σου σχέσεις είναι: πόσο έτοιμος/η είσαι να επεκτείνεις την ζωή σου χωρώντας σε αυτήν άλλον ένα; Ενώ επαγγελματικά σταθεροποιείσαι, εξελίσσεσαι ή βαλτώνεις; Αναγνωρίζεσαι ή φεύγεις;
Δώρο: Μια σημαντική χρονιά που αφορά τις σχέσεις που έχουν για σένα σημασία ή τον Άλλο που είναι ο/η σύντροφος. Εκτός από το σημαντικό Άλλο υπάρχουν και οι επαγγελματικές συνεργασίες. Η σχέση σου με τον μεγάλο κόσμο. Είναι η χρονιά που η σχέση μετατρέπεται σε γάμο ή συμβίωση, που νέες εργασιακές συνεργασίες εμφανίζονται, που οι υφιστάμενες σταθεροποιούνται, που μπορείς να διαπραγματευτείς καλύτερα την επαγγελματική σου αξία, που προβλήματα σχέσεων διευθετούνται με περισσότερη κατανόηση και διαλλακτικότητα. Που εμφανίζεται πιθανόν αυτός/η που ευχόσουν να έρθει.

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)
Δοκιμασία: Οι τομείς εργασία, καθημερινότητα και σώμα είναι τα ζητήματα που πιέζει ο Κρόνος στον Υδροχόο και καλείσαι να προσέξεις ιδιαίτερα: είναι οι τομείς που πιθανόν θα αντιμετωπίσεις εμπόδια, θέματα, αντιξοότητες , αλλά και οι τομείς που μπορείς να δώσεις διαρκείς και επιτυχημένες λύσεις και διεξόδους. Καλείσαι να εκσυγχρονίσεις τη δουλειά σου αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, να την κάνεις δελεαστική, να τη βελτιώσεις όσο μπορείς. Σας εργαζόμενος/η μπορεί να αναλάβεις νέες ευθύνες ή καθήκοντα που πιθανόν να μην έχουν αποτέλεσμα στην τσέπη σου. Η καθημερινότητα και οι σχέσεις έχουν υποχρεώσεις και βάρη.
Δώρο: οι ευκαιρίες εμφανίζονται στον τομέα της Εργασίας δηλαδή αν ψάχνεις βρίσκεις. Ακόμα και σε περίπτωση κακής εργασιακής συγκυρίας οι πιθανότητες είναι να μην ταλαιπωρηθείς πολύ ψάχνοντας. Η δουλειά σου προστατεύεται από τρικυμίες και πιθανόν αναβαθμίζεσαι εργασιακά. Αν είσαι ελεύθερος/η επαγγελματίας μάλλον η δουλειά μπαίνει σε ανοδική φάση. Υπάρχει επιθυμία αλλά και θέληση για καινούργιες ιδέες και υπηρεσίες ενώ είναι καιρός για τεχνολογική ανανέωση και νέες κατευθύνσεις. Ίσως ήρθε η ώρα να απλωθείς μεθοδικά με λογική και προγραμματισμό κι αν το αντικείμενό σου δεν έχει σύνορα να ανοιχτείς και στο εξωτερικό.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου)
Δοκιμασία: Παρόλο που ο Υδροχόος εκφράζει την χαρά της ζωής, τον έρωτα και τη δημιουργικότητα με τον Κρόνο δεν μπορείς να αποφύγεις στιγμές μελαγχολίας, φόβου ή απογοήτευσης. Τίποτα δεν είναι ελαφρύ ούτε μια ερωτική ιστορία, ούτε η δημιουργικότητα, ούτε η ανατροφή των παιδιών. Ό,τι συμβαίνει έχει στόχο να σε μάθει κάτι με το δύσκολο τρόπο. Μια ερωτική ιστορία μπορεί να είναι πηγή άγχους, το παιδί έχει περισσότερες ευθύνες, η δημιουργικότητα έχει κόπο, ιδρώτα και αμφιβολίες. Συνειδητοποιείς με έκπληξη ότι υπό πίεση έρχονται στην επιφάνεια κομμάτια του εαυτού σου που δεν σου αρέσουν καθόλου- και γειώνεσαι δυσάρεστα.
Δώρο: Ο Δίας έρχεται να σου θυμίσει ότι το πάθος, ο πόθος, η παιδικότητα, ο ενθουσιασμός δεν ανήκουν μόνο στην εφηβεία αλλά μπορούν να πυροδοτήσουν και τώρα ένα έρωτα, ένα στόχο, ένα όνειρο, μια επιθυμία. Θέλεις να ζήσεις στο μάξιμουμ, να διασκεδάσεις, να γνωρίσεις νέους φίλους, να παθιαστείς με ένα επαγγελματικό σχέδιο, να ερωτευθείς, να ξαναζήσεις ένα καινούργιο μήνα του μέλιτος. Μπορεί να μην ανεβάσεις ένα χολιγουντιανό μιούζικαλ, όμως πιθανόν να ακούσεις τη καρδιά σου να χτυπάει δυνατά παρασύροντάς σε κάτι που θέλεις πολύ.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου)
Δοκιμασία: Αν υποθέσουμε ότι παίζεις ένα βίντεο γκέιμ η πίστα δυσκολεύει όταν εμφανίζεται ο Κρόνος στην οθόνη σαν ένα εμπόδιο που μπορεί να είναι οικογενειακά προβλήματα, θέματα με πατέρα/μητέρα, ψυχολογική πίεση εξ αιτίας ζητημάτων με το/η σύντροφο, επαγγελματική πίεση που επηρεάζει την προσωπική σου ζωή, αμφιβολίες και φόβοι σχετική με το επαγγελματικό σου παρόν και μέλλον, ψυχολογία που επηρεάζεται από ευθύνες και οικογενειακές υποχρεώσεις, αίσθηση ότι μοναξιάς και εγκατάλειψης επειδή οι συναισθηματικές σου ανάγκες δεν ικανοποιούνται.
Δώρο: Η οικογενειακή ζωή ευνοείται: έρχεται ένα μωρό; Αγοράζεις ένα σπίτι; Μετακομίζεις, μετακινείσαι σε άλλη πόλη; Σκέφτεσαι, ή φεύγεις στο εξωτερικό; Ανακαινίζεις το σπίτι; Κάνεις επιδιορθώσεις; Ό,τι κι αν συμβαίνει το σπίτι σου είναι το οχυρό που αντέχει στις καταιγίδες- είσαι προστατευμένος/η, έχεις τη συμπαράσταση που θέλεις ώστε απερίσπαστος/η να κυνηγήσεις τους στόχους στην επαγγελματική σου ζωή ή να ρίξεις σε αυτή το βάρος σου. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν περίοδοι πολύτιμης γαλήνης και υπάρχει ένα δίκτυ προστασίας για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζεις.

Τοξότης (22Νοεμβρίου-21Δεκεμβρίου)
Δοκιμασία: Ο Κρόνος στον Υδροχόο έχει ως θέματα αιχμής η επικοινωνία σε όλες τις μορφές της, η μόρφωση, το μεταφορικό μέσο, οι συγγενείς και τα αδέλφια ως προβλήματα. Σοβαρεύεις, γελάς πιο δύσκολα και πιθανόν βαριέσαι τα ανάλαφρα θέματα- σε νοιάζει η πράξη όχι η θεωρία. Η συνεννόηση κατά περιόδους είναι δύσκολη. Πότε νιώθεις ότι η δουλειά σε ικανοποιεί κι ότι έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και την άλλη η δουλειά είναι ανυπόφορη και οι γύρω σου αφερέγγυοι και υποκριτές. Μπορείς να ανταπεξέλθεις στην πίεση σπουδών ή οποιουδήποτε πρότζεκτ περιέχει πνευματική εργασία.
Δώρο: Ευνοείται οτιδήποτε σχετίζεται με επικοινωνία, εκδόσεις, σπουδές, μετακινήσεις, ταξίδια, σχολεία, μάθηση, σεμινάρια, νέα ξεκινήματα. Οι σχέσεις με τα αδέλφια, ή συγγενείς ή συναδέλφους μπαίνουν σε καλύτερη τροχιά, ή αποκτούν καινούργια θέση στη ζωή σου. Είναι κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσεις καινούργια εφόδια, να δεις παλιά προβλήματα από καινούργια οπτική και να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα με περισσότερο καθαρό μυαλό βρίσκοντας λύσεις που ποτέ δεν φανταζόσουνα ότι θα λειτουργήσουν. Ενισχύεται η πειθώ σου, οι επικοινωνιακές σου ικανότητες ακονίζονται, τυχόν συναντήσεις σου με ανθρώπους χρήσιμους για σένα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)
Δοκιμασία: Αν σου την πει κάποιος επειδή γκρινιάζεις ή παραπονιέσαι συνέχεια για τη δύσκολη οικονομική σου κατάσταση θυμώνεις γιατί όντως το πρόβλημά σου είναι τα χρήματα- μεταξύ άλλων. Ακόμα και στην κορυφή ενός βουνού από νομίσματα σαν τον Σκρουτζ πάλι θα νιώσεις ανασφαλής αφού έξοδα, τράπεζες, λογαριασμοί και υποχρεώσεις σε πιέζουν έντονα. Εκτός από το προφανές να κόψεις ότι κόβεται, να σκεφτείς το ενδεχόμενο δικής σου δουλειάς, να προσθέσεις προσόντα στο βιογραφικό σου με έξτρα γνώσεις και σπουδές, να ζητήσεις από το/η σύντροφο να βάλλει πλάτη όπως κι εσύ σε αυτόν εννοείται.
Δώρο: Είναι τραβηγμένο να μιλήσει κάποιος για αφθονία αλλά όσοι δηλώσουν αυτή τη χρονιά πλούσιοι μεταξύ τους θα υπάρχουν ΚΑΙ Αιγόκεροι. Σε πιο ρεαλιστική βάση το οικονομικό σου στάτους τηρουμένων των αναλογιών αν δεν αυξάνεται βρίσκεις τρόπους να το διατηρήσεις και να ανταπεξέλθεις στις οικονομικές σου υποχρεώσεις αγόγγυστα. Επίσης υπάρχει η αγορά κάτι χρήσιμου με μακροχρόνια ωφέλεια- σπίτι, αυτοκίνητο, οικιακός εξοπλισμός; Ακόμα είναι ένα διάστημα που ως ελεύθερος επαγγελματίας έχεις δυνατότητες επέκτασης και κέρδους. Αν είσαι σε σχέση αυξάνεται το εισόδημα του/ης συντρόφου με αποτέλεσμα οικονομική ανακούφιση.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)
Δοκιμασία: Η άφιξη του Κρόνου στο ζώδιό σου για τρία περίπου χρόνια σηματοδοτεί μια εποχή ενηλικίωσης, σ’ όποια ηλικία κι αν είσαι. Εσωστρέφειας, σοβαρότητας και χτισίματος. Προέχουν οι ευθύνες ενός γάμου, της πατρότητας/μητρότητας, μιας επαγγελματικής θέσης με παρόν και μέλλον, ή μιας συναισθηματικής δέσμευσης. Ναι, υπάρχουν και χωρισμοί, εργασιακές αντιξοότητες, επαγγελματικές ήττες, μοναξιά. Καλές ή δύσκολες οι περιστάσεις και τα γεγονότα μπορεί να νιώσεις φόβο, αμφιβολίες, ανασφάλεια, αναβολές, μελαγχολία, μπορεί να απογοητευτείς ή να αισθανθείς αδύναμος/η. Όμως είναι εποχή που ό,τι μείνει θα αξίζει τον κόπο σου.
Δώρο: Ο Δίας δημιουργεί αισιοδοξία, δυναμώνει την πίστη, ανοίγει νέους ορίζοντες. Αντίθετα με την παροιμία «κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει» η τύχη του Δία σε θέλει ξύπνιο κι έτοιμο να δημιουργήσεις το μέλλον που θέλεις. Μπορείς να κόψεις τους γόρδιους δεσμούς με το παρελθόν και να ακολουθήσεις τον δρόμο της καρδιάς σου. Και του θαύματος πέφτεις πάνω σε ένα έρωτα, σε μια επαγγελματική ευκαιρία, μια αναστροφή της τύχης σε πάει από το σκοτεινό δάσος στο ξέφωτο. Οι ευκαιρίες δεν είναι πάντα θεαματικές αλλά μπορεί να αποδειχτούν καταλυτικές.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου)
Δοκιμασία: Ο Κρόνος βρίσκεται σε ένα εύθραυστο και σκοτεινό κομμάτι: αυτό σημαίνει μια λακκούβα που δοκιμάζει την αντοχή σου στην εργασιακή σου ζωή, που έχει τη μορφή αναταραχής στο προσωπικό σου περιβάλλον ή μοιάζει με απειλή ενός χωρισμού ή με αισθηματικά προβλήματα. Η τύχη με τον Κρόνο στον Υδροχόο έχει παράξενα γυρίσματα που κάνουν τη χαρά λύπη και την προσδοκία απογοήτευση. Πρόκειται για μία φάση στη ζωή σου που χρειάζεται να ξεχάσεις κανόνες και στόχους που σου επέβαλλαν οι γονείς σου και να αφιερωθείς στον εαυτό σου. Και στην υπηρεσία των άλλων.
Δώρο: Η θέση του Δία είναι ευεργετική γιατί ενεργοποιεί την τύχη όταν τη χρειάζεσαι. Η καθημερινότητα της δουλειάς, η εργασία και η υγεία σου θωρακίζονται ακόμα κι αν υπάρξουν αναταράξεις- η βάρκα φτάνει σε λιμάνι. Μερικοί Ιχθύες μπορεί να αφεθούν σε μια ερωτική σχέση αυτή τη χρονιά ή να αφήσουν με αναστεναγμό ευχαρίστησης κάποια που τους έκανε να νιώθουν σαν να έχουν μπάλα στο πόδι. Τα παιδιά μπορεί να γίνουν πηγή χαρά κι ένα δημιουργικό σχέδιο μπορεί να δρομολογηθεί μακριά ωστόσο από τα μάτια του κόσμου-αρχικά.

Ακολουθείστε τον Γιώργο Πανόπουλο στην σελίδα του στο facebook

RECENT

RELATED