5 Ασκήσεις Για Να Κάνεις Τη Πλάτη Σου Πιο Δυνατή!

Όταν ξεκινάμε για πρώτη φορά γυμναστική, είναι απόλυτα φυσιολογικό να εστιάζουμε την προσοχή μας στην περιοχή της κοιλιάς και στα άκρα (χέρια, πόδια). Ωστόσο, η τόνωση της πλάτης σου είναι εξίσου σημαντική. Γιατί; Διότι μια δυνατή πλάτη εξασφαλίζει καλή στήριξη και λιγότερους πόνους.

Η πλάτη είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος. Έχοντας μια δυνατή πλάτη βοηθά να αναπτυχθούν όλοι οι υπόλοιποι μύες του κορμού πιο εύκολα. Τα μπράτσα και οι μεγάλοι στρόγγυλοι ώμοι είναι μια χαρά, αλλά αν δεν “κάθονται” πάνω σε μια δυνατή πλάτη, το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακό όσο θα ήθελες. 

Εκτός από το αισθητικό κομμάτι όμως, σε αποτρέπει από ένα σωρό ατυχήματα, κραδασμούς και απότομες κινήσεις στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Με την τόνωση της λοιπόν, εξασφαλίζεις και καλή στάση σώματος. Αυτό, αναμφίβολα, θα βελτιώσει τη φυσική σου εμφάνιση, με συνέπεια τη δημιουργία μιας ευχάριστης ψυχικής διάθεσης και ευεξίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις 5 ασκήσεις που μπορείς να της κάνεις και στο σπίτι σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα λάστιχο πιλάτες, γίνεται όμως και χωρίς.

photo pinterest

Νατάσα Φιλαΐτη, Pilates,Yoga, Bodybalance & Personal Trainer

Υπήρξα αθλήτρια ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής. Έτσι ξεκίνησε η αγάπη μου για το Fitness. Σπούδασα χορό, πιλάτες και γιόγκα, και η αγάπη μου έγινε και το επάγγελμά μου. Διδάσκω πάνω από 25 χρόνια με στόχο τη σωματική, ψυχική και πνευματική ευεξία των μαθητών μου. Μ’ αρέσει να μοιράζομαι τις γνώσεις μου και πιστεύω ότι ένας δάσκαλος δεν παύει ποτέ να είναι μαθητής, γι’αυτό πάντα παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις στο χώρο.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue