Skip to main content
likewomangr wall pilates fitness trend a71d731c

Wall pilates: Το νέο fitness trend του καλοκαιριού θα σας συναρπάσει

Το Wall pilates έχει χαρακτηριστεί ως η πιο αποτελεσματική προπόνηση του καλοκαιριού

Εάν έχετε επισκεφθεί πρόσφατα το TikTok, σίγουρα θα έχετε πετύχει κάποιες από τις αυτές τις ασκήσεις.

Η απλή, στο σπίτι προπόνηση Pilates είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές συνεδρίες εφίδρωσης του καλοκαιριού, υποσχόμενη να τονώσει, την ισορροπία και τη διανοητική σας διαύγεια, και όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού σας.

Δεν είναι η μόνη ρουτίνα που έχει γίνει viral τελευταία, οι ασκήσεις Pilates έχουν κατακτήσει διασημότητες όπως τη Hailey Bieber,τ η Jennifer Aniston και τη Beyonce .

Ενώ κάποια είδη γυμναστικής απαιτούν συνδρομή στο γυμναστήριο ή εξειδικευμένο εξοπλισμό (πχ Reformer Pilates), το ελκυστικό στο συγκεκριμένο είναι ότι δεν χρειάζεται. Μπορείτε να το κάνετε από το σπίτι, τον κήπο σας ή ακόμα και στις διακοπές σας. Επίσης, είναι κατάλληλο και για αρχάριους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ WALL PILATES;

Πιθανότατα θα ξέρετε μέχρι τώρα ότι το Pilates είναι μια από τις πιο δημοφιλείς προπονήσεις χαμηλής πρόσκρουσης τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό.

Το Pilates συνδυάζει έξι βασικές αρχές: συγκέντρωση, έλεγχος, κέντρο, ροή, ακρίβεια και αναπνοή. Τι γίνεται όμως με την συγκεκριμένη προπόνηση που είναι η καινούργια viral τάση του Tiktok; Το Wall Pilates είναι ουσιαστικά μια εξέλιξη του mat Pilates που μπορεί να ολοκληρωθεί στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν τοίχο για επιπλέον αντίσταση, εξηγούν οι προπνητές.

Ως παραλλαγή του mat Pilates, περιλαμβάνει το πάτημα των ποδιών ή άλλων μερών του σώματος στον τοίχο για σταθερότητα ενώ ολοκληρώνετε μια σειρά από ασκήσεις Pilates. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε τις προπονήσεις σας και να προσθέσετε λίγη γεύση στις παραδοσιακές κινήσεις Pilates.

Γιατί τοίχος; Επειδή παρέχει υποστήριξη και σταθερότητα καθώς τεντώνετε και τονώνετε τους μυς σας.

6 ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ WALL PILATES

Όλες οι προπονήσεις Pilates είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη δύναμη, την κινητικότητα, την ισορροπία, την ευελιξία και τη σταθερότητα, ειδικά το Wall Pilates έχει μια σειρά από οφέλη:

1. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το Wall Pilates μπορεί να πραγματοποιηθεί σχεδόν οπουδήποτε – στο σπίτι, στις διακοπές ή στο γυμναστήριο, με ή χωρίς εξοπλισμό.

2. ΠΑΡΕΧΕΤΕ (ΔΩΡΕΑΝ!)  ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

«Πέρα από την υποστήριξη και τη σταθερότητα, ο τοίχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει επιπλέον αντίσταση στις συνηθισμένες προπονήσεις ματ» λένε οι ειδικοί.

3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΣΑΣ

Οι ασκήσεις τοίχου Pilates μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τη δύναμη και τη σταθερότητα του πυρήνα σας.

«Ο τοίχος σας επιτρέπει να δεσμεύσετε αποτελεσματικά τους κοιλιακούς, τους μύες της πλάτης και το πυελικό έδαφος, αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος και της συνολικής ευθυγράμμισής του».

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

Το Wall Pilates όχι μόνο θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας με ορισμένες ασκήσεις, αλλά προάγει επίσης τη σωστή ευθυγράμμιση της στάσης.

Παλεύετε με τον πόνο στην πλάτη ή την κακή στάση του σώματος; «Οι τακτικές προπονήσεις Pilates στον τοίχο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διόρθωση των ανισορροπιών και της κακής στάσης του σώματος, ανακουφίζοντας την ένταση και την πίεση στη σπονδυλική στήλη που μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία της σπονδυλικής στήλης», αναφέρουν οι προπονητές.

5. ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Συγκεκριμένα, το Wall Pilates είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους.

Γιατί; Επειδή «ο τοίχος σας βοηθά να φτάσετε σε πιο δύσκολες θέσεις, ενώ παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας», εξηγούν. Επιπλέον, «μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει σε διάφορα επίπεδα φυσικής κατάστασης και σωματικές ικανότητες, καθιστώντας το προσβάσιμο σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων».

6. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τελευταίο αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικό, εξηγούνί ότι, όπως και με mat και το Reformer Pilates, το Wall Pilates απαιτεί προσεκτικές κινήσεις.

Τι λέτε σας πείσαμε να το δοκιμάσετε;

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED